Wordt er binnenkort een nieuw lid aan de familie toegevoegd? Onderstaand een checklist met alle dingen die je nodig hebt om je op de komst van je nieuwe aanwinst te helpen voorbereiden.

Benodigdheden voor je nieuwe hond of puppy:

  1. Zorg voor een water- en etensbak. Je kunt het beste in hoogte verstelbare bakken aanschaffen. Dit zorgt voor een comfortabele, goede houding bij het eten en is ideaal voor opgroeiende honden.
  2. Wanneer je een pup in huis neemt heeft deze veelal een kleinere halsband en riem nodig. Wanneer je hond volgroeid is kun je eventueel overgaan op een langere riem en een grotere halsband. Tip: Er zijn veel soorten riemen verkrijgbaar, tijdens puppycursus mag je meestal geen gebruik maken van rolriemen, riemen met schakels of tuigjes.
  3. Zoek een mooie penning uit voor je hond en laat deze graveren met jouw telefoonnummer.
  4. Haal iets in huis om op te kauwen, zodat je pup niet op de meubels (of je favoriete schoenen) kauwt. Er zijn speciale kleinere kauwbotjes voor je puppy verkrijgbaar.
  5. Er is tegenwoordig een ruime keuze aan hondenspeeltjes. Let erop dat je puppy geen kleine deeltjes in kan slikken. Heb je een slopertje? Zorg ervoor dat je wat sterkere hondenspeeltjes aanschaft.
  6. Je puppy vindt alles interessant en zal op onderzoek uit gaan. (Trap)hekjes kunnen hierbij uitkomst bieden. Zo kun je bepaalde gedeelten in huis afzetten, waar je pup (nog) niet bij mag komen.
  7. Een bench is niet noodzakelijk, maar kan wel rust bieden. Ook kan het helpen bij de training van je pup. Een hondenreishok is handig om je pup veilig te vervoeren.
  8. Denk ook aan het eerste eten van je hond, hondenshampoo, een tekenpincet, poepzakjes (soms gratis verkrijgbaar bij de gemeente) en eventueel hondentandpasta en een hondentandenborstel.
  9. Verder is het belangrijk om het eerste bezoek aan de dierenarts tijdig in te plannen, eventueel een hondenverzekering aan te vragen en je in te schrijven voor puppycursus bij een hondenschool.

Succes met de voorbereidingen voor je nieuwe hond!

Wist je dat?

Veel dierenmerken van hondenvoeding bieden speciale, gratis puppypakketten aan. Zo kun jij je oriënteren op verschillende merken. Kijk goed naar wat jij belangrijk vindt voor je hond, maar ook naar wat jouw hond lekker vindt.

Geef een reactie