Een verhuizing kan behoorlijk stressvol zijn voor een kat. Spullen worden verplaatst en er komen vreemde mensen in huis om te helpen. Al met al een drukke, stressvolle periode. De volgende drie tips kunnen je kat helpen bij zijn angsten tijdens een verhuizing.

Tip 1. Kattenpension

Bij de start van het verhuizen is het een goed idee om de kat onder te brengen in een kattenpension. Ook kun je de kat opsluiten in een aparte kamer, zodat hij zo min mogelijk meekrijgt van alle heisa. Het komt regelmatig voor dat katten weglopen wanneer zij angstig zijn en niet terug naar huis durven te komen.

Tip 2. Geur

Zorg, op het moment dat de kat verhuist naar het nieuwe huis, dat er voldoende spulletjes in huis staan met de eigen geur, of de geur van het oude huis.

Tip 3. Verkennen

Laat de kat in zijn eigen tempo het huis verkennen en dwing hem tot niets. Houd de kat de eerste paar weken binnen, zodat hij kan wennen aan zijn nieuwe onderkomen. Zorg dus dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn en het kattenluik op slot is. Wanneer de kat gewend is aan het nieuwe huis kun je hem in een afgesloten tuin of op een afgezet balkon zetten om hem te laten wennen aan de nieuwe omgeving.

Succes met de verhuizing!

Geef een reactie