Om je hond of kat op leeftijd te helpen een gezond en actief leven te leiden, is een goede aanvulling op de voeding belangrijk.

Rond de leeftijd van acht jaar schakelt men meestal over op een voeding voor oudere dieren. Deze hebben namelijk een samenstelling die is afgestemd op de behoefte van een oudere hond of kat. Toch is voeding niet altijd voldoende om je dier gezond en soepel te houden. Daarom is het gebruik van een dierenvoedingssupplement aan te raden ter aanvulling op de maaltijd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld glucosamine supplementen.

Pharmox Glucosamine Hond & Kat in siroopvorm is één van de meest gebruikte dierenvoedingssupplementen. De uitgebalanceerde combinatie van glucosamine, chondroïtine en MSM is speciaal samengesteld voor honden en katten, zodat zij soepel kunnen blijven bewegen. Het product is eenvoudig aan het voer toe te voegen en een groot voordeel van het vloeibare product is dat het niet in de voerbak of in de bek van de hond of kat achterblijft.

Tips

  • Houd de gezondheid van je dier goed in de gaten. Controleer regelmatig zijn huid, vacht, ogen, oren en gebit, maar ook de ontlasting.
  • Zorg dat je dier op een comfortabele manier kan eten en drinken. Dit doe je door een in hoogte verstelbare voer- en drinkbak op rughoogte af te stellen.
  • Denk niet dat je hond minder beweging nodig heeft naarmate hij ouder wordt. Wil je hem minder belasten? Ga dan een aantal keren meer per dag lopen, maar dan korter.

Succes!

Geef een reactie